Φλαουτίστας Nikos
Nikopoulos
Α’ Κορυφαίος
Ορχήστρα Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Εμφανίσεις - Συναυλίες

  • No upcoming events scheduled yet. Stay tuned!

Νέα - Ανακοινώσεις

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Α’ Κορυφαίος φλαουτίστας
Ορχήστρα Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Από τους πιο δραστήριους φλαουτίστες της γενιάς του, ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ είναι από το 2000 A’ κορυφαίος φλαουτίστας της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ενώ έχει παράλληλη καλλιτεχνική δραστηριότητα ως σολίστ.

Τα τελευταία χρόνια εκτός από τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης έχει συμπράξει ως σολίστ με την Καμεράτα, τη Συμφωνικές των Δήμων Αθηνών και Θεσ/νίκης, καθώς κα με την Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης, τους Virtuosi di Praga, την Ορχήστρα Δωματίου του Πανεπιστημίου του Leeds, και την Ορχήστρα Δωματίου της Ε.Λ.Σ., υπό την διεύθυνση γνωστών μαέστρων όπως, C. Warren-Green, Ο. Koch, G. Wirth, Δ. Αγραφιώτης, Κ. Τρικολίδης, Ν. Τσούχλος, Α. Μυράτ, C. Escher, P. Cortinas, κ.α.

Αναζητώντας το Νήμα...

Ο Νίκος Νικόπουλος επιχειρεί, παρουσιάζοντας την ποικιλότητα των ήχων
και των εκφραστικών δυνατοτήτων του φλάουτου μέσα από σημαντικά δείγματα του ρεπερτορίου των τελευταίων 100 χρόνων,
να βρει το νήμα που συνδέει το σήμερα με τα πρώτα αξιόλογα σόλο έργα του ρεπερτορίου του πλάγιου
φλάουτου, έτσι όπως μας τα κληροδότησε ο 18ος αιώνας.

Κριτικές

Graham Barber, organ soloist, Head of Music Department, University of Leeds

«Είναι ανοιχτός και με αυτοπεποίθηση, αλλά την ίδια στιγμή γοητευτικός και συνετός, με λίγα λόγια ο τύπος του ανθρώπου που είναι καλό να έχεις κοντά σου. Θα αποτελέσει σπουδαίο κεφάλαιο για οποιοδήποτε μελλοντικό εργοδότη και για όποια κοινότητα της οποίας θα είναι μέλος…..»

Richard Davis, principal flute, BBC Philharmonic

«Ο Νίκος είναι ένας πραγματικά θαυμάσιος φλαουτίστας, ένας ενθουσιώδης μουσικός με απεριόριστη έμπνευση….»

Κριτική μουσικής για τη συναυλία της 24-6-2007 στο Ηρώδειο (ΕΞΠΡΕΣ – Γ. Λεωτσάκος, Ιούλιος 2007)

«Περισσότερο όμως χαρήκαμε το Κοντσέρτο (Μότσαρτ) για φλάουτο αρ. 2, έργο Κ. 314, που ανέδειξε σε θριαμβευτή της βραδιάς τον σολίστ Νίκο Νικόπουλο, α’ φλάουτο της Λυρικής: συνοδευόμενος από ορχήστρα διαυγέστατη ηχητικά (Wiener Kammerorchester) μας γοήτευσε με έναν ήχο πλούσιο σε αποχρώσεις, με την ανεπίληπτη δεξιοτεχνία του και μια μεγάλη αναπνοή, στην υπηρεσία μουσικότατου φραζαρίσματος.»

Εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Δεκέμβριος 2003

«Ο Νίκος Νικόπουλος επέδειξε με ωριμότητα τα σολιστικά του μέρη. Ο ήχος του ζεστός και λαμπερός, έντυσε τα μελωδικά του περάσματα με ένα ηχοχρωματικό βελούδο, ενώ τα πιο γρήγορα μέρη ερμηνεύτηκαν με αδιαπραγμάτευτη σαφήνεια».

Μακεδονία, Φεβρουάριος 2002

«Το σχόλιό μας αναφέρεται στην πολύ καλή σολιστική ερμηνεία του Κοντσέρτου για φλάουτο και ορχήστρα του Nielsen από τον κ. Νίκο Νικόπουλο, έναν λαμπρό και εξελίξιμο σολίστα, ο οποίος εντυπωσίασε με το ιδιαίτερο ζεστό και πλούσιο ηχόχρωμά του, και την τεχνική ευκολία με την οποία κατάφερε να αποδώσει ένα έργο απαιτήσεων».

Νίκος Νικόπουλος

divider
album-art

Dialogues

By
Release date: